Všechny newslettery

 

Čokoládová cesta okolo světa

Okresy se sice už otevřely, ale na kakaovou plantáž je to pořád ještě poměrně daleko. S námi se ale můžete podívat až do těch nejvzdálenějších krajin Afriky nebo Jižní Ameriky.

 

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Venezuela

Máme pro vás jednu horkou (hořkou) novinku. Výjimečná odrůda Porcelana z rodiny Criollo je velmi ceněná pro své delikátní a jemné aroma. Tabulka vás překvapí svou chutí hroznového vína a svěží vůní jarního deště. Chuť je i přes vysoké procento kakaa intenzivně sladká a v dochuti objevíte tropické ovoce.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Tanzanie

Vydejte se do východní Afriky s touhle tabulkou; její kakao zrálo celý týden a následně bylo 42 hodin mleto. V chuti můžete cítit například lesní ovoce, švestky či příjemné dřevité tóny.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Mexiko

A o 15 tisíc kilometrů na západ pro vás místní zemědělci vypěstovali unikátní odrůdu kakaa, ze které v Hradci Králové vyrobili prémiovou ojedinělou hořkou tabulku pro všechny cestovatele-degustátory.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Haiti

Každá Single Origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jediného regionu. Tato čokoláda má původ na Haiti v regionu Grand Nord.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Belize

Tato čokoláda má původ v Belize, kde kakaové boby zpracovává fermentační závod Maya Mountain Cacao. Podnik zajišťuje místním farmářům stabilní a férové ceny a zároveň se výrazně angažuje ve vzdělání celých komunit.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Peru

Single Origin 72% hořká čokoláda z Peru, vyrobená z odrůdy Trinitario, s tóny pražené černé kávy a ovocného červeného vína.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Ekvádor

Single Origin 72% hořká čokoláda z Ekvádoru, vyrobená z odrůdy Trinitario, má chuťové tóny květin, černého rybízu a koření.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Madagaskar

Tyto madagaskarské plantáže se rozkládají na rozloze 635 hektarů a skládají se z osmi různých farem. Všechny kakaové stromy jsou zde pěstovány tradičními metodami. Jednou z farem je Ottange Farm, nejmenší z těchto osmi plantáží, a zde se ročně vypěstuje 6 tun kvalitních kakaových bobů odrůdy Trinitario. Čokoláda se vyznačuje tropickými ovocnými tóny s dochutí medu. Exotika na jazyku.

Povolte prosím zobrazení obrázků/Please allow images

Brazílie

Tabulka čokolády z té největší a nejlidnatější země Jižní Ameriky. Kakao použité na výrobu této tabulky je pěstováno v komunitě na východě Amazonie, která sdružuje 95 farem a zaměstnává přes 150 rodin farmářů, kteří obhospodařují 1125 hektarů kakaových plantáží s certifikací Fairtrade. Čokoláda je z odrůdy Trinitario, s chuťovými tóny červeného ovoce, tropického ovoce, medu a rumu.

Nevybrali jste? Zkuste to tady

Zkusit to tady

Rychlé a bezpečné doručení až k vám

Zásilkovna

2-3 dny
Do místa dle vašeho výběru

GLS

1-2 dny po Česku
2-3 dny na Slovensko

Česká Pošta

2-3 dny
Domů nebo na poštu

Často se nás ptáte, jestli a jak v této době fungujeme. Jsme tu stále pro vás a chceme vám přinášet radost v podobě skvělé čokolády. Na nejčastější otázky jsme odpověděli zde.

Jsme 2x v Praze

Obchod Husova 8 
Praha 1 
otevřeno od pondělí do neděle 

od 13:00 do 18:00 

 

 

 

 

 

 

Sklad Thákurova 3
Praha 6
všední dny od 9:00 do 16:00

Copyright © 2021 Čokoláda.cz s.r.o., Všechna práva vyhrazena. Tento e-mail jste obdrželi na základě Vašeho souhlasu se zasíláním novinek Čokoláda.cz.

Naše adresa:
Čokoláda.cz s.r.o. Thákurova 3 Praha 160 00 Czech Republic


Zprávy od Čokoláda.cz jsou odesílány prostřednictvím služby MAILservis